Hempel bundmaling til båd

Bundmaling er ikke kun et spørgsmål om bådens udseende, men et spørgsmål om at beskytte din båd mod begroninger og minimerer modstand i vandet. Begroninger kan sætte sig på skruer, ror og drev, blokerer vandgennemstrømning i motoren og gøre båden mere ru. Det betyder øget brændstofforbrug, lavere fart og potentielt et ringere skrog.

Bundmalingen på din båd spiller en vigtig rolle, da den frigiver stoffer, som bekæmper de begroninger, der opstår under vandlinjen.

Hos Marinemaling.dk har vi udelukkende valgt at forhandle Hempel bundmaling til din båd, da det uden tvivl er det bedste på markedet.

Se udvalget herunder og find den rette type til din båd.

Viser 1–16 af 18 resultater

Derfor er bundmaling af båd vigtig

Som nævnt handler bådmaling ikke bare om at gøre din båd pæn at se på. Bundmalingens faktiske formål er at skabe en overflade, som begroninger i form af f.eks. alger, smådyr og specielt rurer, der skaber friktion, ikke kan sætte sig fast på. Bådmaling af din båd bevirker med andre ord, at båden bevarer en glat overflade, så den lettere glider igennem vandet.

Resultatet bliver, at du ikke taber fart eller har øgede omkostninger til brændstof grundet øget friktion – og at du ikke risikere skader på skroget fra begroningerne.

Hvor tit skal man behandle sin båd med bundmaling?

Begroninger på en båd kan variere meget, da fremkomsten afhænger af temperaturer, saltindhold, vandets kvalitet, sol, skygge, hvor ofte du sejler i din båd m.m.

Både der ligger til kajs i ellers umiddelbart ens miljøer, kan derfor opleve store forskelle. Har din båd en havneplads, anbefales det, at du genopfrisker med bådmaling hvert år. Dette fordi, der blandt andet sker hurtigere algedannelse, når båden står stille i roligt vand.

Hvilken Hempel bundmaling skal jeg vælge?

Det er vigtigt at vælge det rigtige produkt. I bund og grund kan man dele bundmaling op i to kategorier. Der er bundmaling til almindelig sejlads og til hurtig sejlads.

Til rolig og almindelig sejlads er det mest anvendte produkt, Hempel Mille Xtra, som er Hempels all time favorit, fordi den er så nem at have med at gøre – og kan bruges på næsten alle overflader. Hempel har dog netop lanceret en ny type Mille, nemlig Hempel Mille NCT, som er seneste skud på stammen af topkvalitets bundmalinger.

Fælles for begge Mille produkter er er, at de er en hård bundmaling, som egner sig specielt godt til glasfiberbåde.

Har du en speedbåd eller en anden hurtiggående båd, bør du i stedet vælge Hempel Hard Racing Xtra. Det er en meget hård og nærmest friktionsfri bådmaling. Den kan bidrage til at minimere modstanden, når du skal op på højeste fart på vandet.

Hvis du i stedet har en træbåd, bør du vælge Hempel Classic, som er den foretrukne bundmaling til træbåde. Det er primært fordi, at det ikke bliver nær så hård, som de ovennævnte typer af Hempel bundmaling, og dermed kan arbejde lidt med træet, så malingen ikke krakelere.

Hvor meget bundmaling skal jeg bruge?

Som hovedregel skal du bruge 2 liter bundmaling pr. 20 fod/6 meter, afhængig af skrogform, ellers skal du regne med at kunne dække ca. 12-15 kvm. pr. liter.

Den præcise mængde varierer dog i forhold til skrogdesign og bådens længde.

Hvid du bruger Hempel bundmaling, som vi anbefaler, kan du orientere dig i ”Den Lille Søstærke”. Her finder du svar på, hvor meget du skal bruge til lige netop din båd.

Du finder ”Den Lille Søstærke” her.

NB! Du kan også altid få hjælp til produktvalg og beregning via Hempels produktguide her.

Gode tips til bundmaling

Det er vigtigt altid at vurdere din båds stand, altså om der er afskalning fra gammel maling, om den er beskidt osv. Forbehandling er nemlig altafgørende for et godt resultat. Af samme årsag kan du f.eks. slibe din båd, hvis du ønsker, den skal være lettere at holde ren og vedligeholde.

En anden vigtig ting er altid at huske en Hempel fortynder til din bundmaling. Bundmaling er nemlig skabt på baggrund af opløsningsmidler, hvilket betyder, at malingen fordamper undervejs, når du bruger den. Du kan derfor opleve, at malingen bliver tykkere og tykkere og dermed svær at smøre ud undervejs i behandlingen. Med en fortynder kan du bibeholde den ’tynde’ konsistens, der giver den bedste overflade. En fortynder kan naturligvis også anvendes til at rengøre pensler og ruller efter endt arbejde.

Har du brug for hjælp?

Er du i tvivl om noget, eller har nogle spørgsmål er du naturligvis velkommen til at fange os på kontakt@marinemaling.dk.