Hempel lak til båd

Oftest lakerer man træbåde hvert år. Lak til båden er en vigtig del af beskyttelsen af overfladen på bådens dæk, skrog og trappetrin. Lakken på en træbåd beskytter mod vind og vejr, og skal gerne påføres i foråret, når der er mere varme i vejret.

Hos Marinemaling.dk forhandler vi udelukkende Hempel lak til båd, da produkterne repræsenterer nogle af de bedste på markedet.

Vores lakker findes i forskellige typer og med forskellige finish – som i f.eks. en flot højglanslak, der giver masser af glød. Det gør det muligt at bevare bådens naturlige skønhed fra sæson til sæson.

Se udvalget herunder og find den rette type lak til din båd.

Viser alle 5 resultater

Derfor skal du beskytte bådens træværk

Et godt lag lak til båden er med til at beskytte mod vand, vind og solens stærke UV-stråler. Uden beskyttelsen fra lakken, bliver delene hurtigere slidte og mindre kønne at se på.

Hos Marinemaling.dk forhandler vi god Hempel lak, som yder effektiv beskyttelse mod vandet, salt og andet skidt. På den måde kan du bevare bådens naturlige udseende og forelske dig i den år efter år.

 

Du bør lakere båden i varmere vejr

Når du skal lakere din båd, anbefaler vi, at du venter til at vejret bliver lidt varmere, før du påbegynder arbejdet. Det skyldes primært, at der kan være stor forskel på mængden af fugt en kølig morgen og senere op ad dagen. Har du båden stående indendørs, er det dog typisk ikke noget problem for lakken at fungere.

Mange Hempel bådlakker har påføringstemperaturer fra 5°C, men sørg gerne for at anvende den valgte Hempel lak ud fra påføringsvejledningen, som du finder i Den Lille Søstærke.

 

Sådan kan du tilgå bådlakeringen

For at komme bedst fra start med lakering af din båd, bør du vaske den i almindeligt vand og tørre godt efter. Undgå at tørre af med gamle håndklæder, som kan risikere at sætte fnug og stofrester, der forplanter sig i lakken.

Når båden er vasket og tørret efter, skal du slibe området, du ønsker lakeret. Brug altid meget fint sandpapir og HUSK at slibe med træets retning. Bruger du maskine, så sørg gerne for, at den har sug. Støvsug derudover gerne efter, og er der revner eller andet, hvor støvsuger ikke kan nå i dybden, så blæs efter med trykluft.

Efter slibning og støvsugning vasker du godt efter igen. Brug varmt vand, og skift det ofte. Når overfladen er tør, er du klar til at påføre din Hempel lak.

Når du lakerer båden, bør du anvende en oval pensel og male i træets retning. Opstår der ”løbere” eller for tydelige penselstrøg, kan du supplere med en skumpensel for at få det helt glatte og flotte finish, du ønsker din lak på båden skal have.

Husk! Undervejs, mens du maler, kan lakken bliver tykkere og tykkere i takt med at fortynderen fordamper. Vi anbefaler derfor, at du løbende tilfører lidt Hempel fortynder, for at bevare den rette glans og tykkelse på lakken. Benyt aldrig andet end Hempel fortynder til Hempel lak til din båd, da det kan gøre din lak mat.

Vi henviser igen til Den Lille Søstærke for vejledning til fortyndere.

Har du spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at kontakte os på kontakt@marinemaling.dk.